I'm so lonely

Mamma och pappa är i Danmark med Sune och Felicia och Annie är hos en kompis så nu är det bara Minus och jag hemma. Det är faktiskt lite ensamt, en lördagskväll själv i vårt hus. Det händer inte ofta. Sitter och kollar på Robison just nu, har lånat pappas lilla data. Igår kväll hade jag och Annie ett filmmaraton. Det var lite jobbigt när klockan började närma sig två och sista filmen fick jag verkligen kämpa mig igenom. Såg Drömkåken, Underbara Älskade, Ringaren i Notre Dame och Se upp för dårarna. Minus var duktig imorse. Jag lämnade min dörr på glänt och grinden till trappan öppen så han kunde gå ner när han ville. Klockan 7.25 kände jag att han hoppade ner från min säng och då sprang han ner och ville ha mat. Sen så gick vi och la oss igen och sov så gott. Nu ligger han brevid mig och vilar. Han har varit lite klängig idag.

Älskar Lejonkungen!

Har precis sett Lejonkungen! Så himla bra den filmen är. De har så roliga kommentarer ibland. Manusförfattarna har varit jätteduktiga.  Och trots att jag har sett den så många gånger så hoppas jag alltid att Mufasa inte dör och kan inte låta bli att fälla några tårar när han ju faktskt dör. Och sångerna är ju helt fantastiska!
 


Som sagt, de säger mycket roligt. Och Scar är så sarkastisk!

Zazu: Du har nog förlorat mer än den när kungen är färdig med dig. Han är ilsken som en flodhäst med nageltrång,
Scar: Åh, jag darrar av skräck.

Mufasa: Vad ska jag göra med honom?
Zazu: Han skulle bli en trevlig matta!
Mufasa: Zazu!!!
Zazu: Beakta att varje gång han blir smutsig kan vi ta ut honom och piska honom

Sarabi: Din son är vaken.
Mufasa: Innan soluppgången är han din son

Scar: Förlåt att jag inte hoppar högt av glädje, jag har dålig rygg.
Simba: Du, farbror Scar. När jag blir kung, vad blir du då?
Scar: En apas farbror.

Simba; Kolla hackspetten är rädd.
Zazu: Det är Herr Hackspett för er, plutten.

Pumba: Jag har alltid trott at det var bollar av gas som brinner miljontals mil härifrån.
Timon; Pumpa, hela du är en gasboll.

Timon: Vad är det som pågår här? Vem är apan?
Nala: Simba gick tillbaka för att utmana Scar!
Timon: Vem då?
Nala: Scar!
Pumba: Var skar han sig?
Nala: Nejnej, hans farbror.
Timon: Är apan hans farbror?
Nala: Nej. Simba gick för att utmana sin farbror och ta tillbaka sin plats som kung!
Timon och Pumpa: Jasså..

Timon: Ska vi slåss mot din farbror om det här?
Simba: Ja, Timon. Det är mitt hem.
Timon: Snacka om renoveringsobjekt.





Stackars Edie

Har varit med mamma i Landskrona idag. Sune också för den delen (hmm, det ser inte rätt ut!) för det var han som skulle ställas ut, inte jag. Tog inte så värst lång tid idag, så det var inte så himla trist. Mamma och pappa åker till Danmark imorgon, ska vara borta tills på söndag. De tar Felicia och Sune med sig (för det är ju de som ska ställas ut, inte mamma och pappa) så det blir bara jag och Minus i helgen. Och Annie, om hon behagar att komma hem från Lund. Vet faktiskt inte riktigt vad hon har för planer. Jag hade glömt att hon skulle åka bort igår, så jag tog fram en bit lax till henne. Men den kommer Tina och äter upp idag, för vi struntade i laxen igår och gick till Burger King. Så idag blir det grillad lax med varma rotfrukter, för dem som tycker om det. För mig blir det en liten bit gris och lite pommes med grönsallad.

Jag trodde verkligen inte att Edie skulle dö i Desperate Housewifes i tisdags. Tyckte inte alls om att hon dog, hon var ju på väg att avslöja Dave. Jag gillar Edie, lite fart och fläkt bidrog hon med till serien. Så syndigt skamlös. Trist. Nu håller jag tummarna för Izzie i Greys Anatomy. Dör hon blir jag skyldig Annie 5 kronor.


Lille Aron






Vi har haft äran att passa Aron sen i lördags. Han är ju så himla söt och rar.

Eurovision

Det var ju total utklassning av Norge igår. Väldigt uppenbart väldigt tidigt vem som skulle kamma hem segern. Helt okej för min del. Jag ville dock att Island skulle vinna, jag tyckte hon var jätteduktig. Det var ganska många väldigt dåliga bidrag med igår, trots att så många har försvunnit i semifinaler. Sverige till exempel. Gräsligt tycker jag. Finland, Turkiet, Spanien, Ryssland, Estland, Moldavien, Frankrike tyckte jag inget vidare om. Det var inte många jag tyckte om direkt. Förutom Island var Storbritanien bra. Och? Minns inte fler. Azerbadjan var helt okej. Resten har jag glömt.




Vinnaren

Underligt

Fick ett underligt sms av comviq klockan tjugo över tolv inatt. Välkommen till Damnark, stod det. Så när jag vaknade så var min mobil på danskt nät. Varför? Går jag i sömnen, kanske?

Träffade tjejerna igår och tittade på gamla videofilmer som Camilla har. Det är inte klokt vad tiden har gått fort. Såg filmen från vår resa också. Som jag längtar tillbaka. Så roligt vi hade!

Ska upp tidigt imorgon. Ska iväg med hundarna och träna dem lite och jag är rätt trött nu så jag ska nog gå och sova nu.

En uppdatering

Idag: Minus tyckte det var dags att gå upp klockan 4.52 och jag höll inte med. Tio över fem gav jag upp och tassade ner och gav alla hundarna mat och släppte ut dem. Mormor, Morfar, Dessi, Jonas och Tina kom vid lunch och så åt vi smörgåstårta. Fikade vid tre, halv fyra med cupcakes som Tina bakat och en jättegod chokladprincesstårta. Spelade kort och pratade en massa och sen blev det grillat vid sex-tiden. Mormor och morfar körde hem strax efter åtta och så kollade jag och pappa på Bones. Har fått pengar idag, några blommor, trisslotter och böckerna av Meredith Ann Pierce som jag önskat mig så länge. The darkangel, A gathering of gargoyles och The pearl of the soul of the world heter de på engelska. Har läst dem otaliga gånger sen jag var 10, fast då på svenska och nu så har jag dem i min ägo. Tack!

Igår: Minus tyckte det var dags att gå upp 4.45 men jag höll inte med. Gav med mig kvart över och gav dem mat. Jag förstår inte vad som farit i honom. Han kan ju verkligen inte klockan längre! Förr har det inte varit några problem, då har han vaknat när de har rört sig där nere. Gjorde inget särskilt igår. Spelade Rollercoaster 3 (som är mitt nya favoritspel!) och körde och handlade med mamma. Hjälpte mamma göra smörgåstårtor och såg sedan på Robinson. Lite oväntat att Angela åkte ut men hon var ju egentligen för stark för att vara kvar. Och för hungrig. Läste första delen av Jonatahan Livingston Seagull som jag fått låna av Lukas.

I fredags: Smög bort till City Gross för att köpa bullar och grädde. Bullarna var dock slut men grädde blev det allt. Gjorde jordgubbsglass när jag kom hem. Förberedde maten och dukade tills tjejerna skulle komma. De dök upp vid halv sex och vi hade en jättetrevlig kväll i vårat uterum. Fick Greys Anatomy säsong 1 och 2 och Mulan och Ringaren i Notre Dame på dvd. Ska se dem snart. Tack tjejer!

I torsdags: Det märks att jag har blivit äldre för mitt minne är inte vad det en gång har varit. Jag minns inte riktigt vad jag gjorde i torsdags. Förutom att jag körde och handlade på Maxi och att jag gjorde vaniljglass. Och att vi sjöng Abba Singstar. Annie tycker ganska mycket om den skivan för hon vinner oftare än vanligt. Om jag inte är riktigt skärpt så kan hon vinna. Vi är ganska jämna egentligen. Och hon sjunger ju så fint.


It's my birthday!

Blev väldigt positivt överraskad när jag loggade in på facebook och hade 23 birthday wishes från vänner runt jordklotet!

Annars så känns det ganska konstigt att det är ett helt år sedan min senaste födelsedag. Då hoppade jag bungy från Auckland Bridge, en present från mina tjejkompisar. På fredag kommer flickorna hit och vi ska äta något gott och kanske se någon film eller så. Och någon gång i helgen kommer mormor och morfar och systrarna. Får lite paket då hoppas jag. Fast jag har fått  presenter idag också. Alldeles nyss fick jag Abba Singstar av mamma och pappa! Och så har jag fått pengar till England! Det har varit en bra dag.

Tiden går alldeles för fort.

Sjöjungfrun

Lägger in Sjöjungfrun av Camilla Läckberg i iTunes just nu. Det tar ett litet tag. Lyssnade klart på Tyskungen tidigare idag och är nu spänd på fortsättningen. Har lyssnat på de två senaste som ljudbok och jag tycker bra om Katarina Ewerlöf. Hon läser dessutom många av Liza Marklunds böcker. Jag har fastnat lite i David Copperfield. Tyckte den var grym i början men just nu, så är den faktiskt ganska seg.




Gårdagens skapelser

Igår bakade jag ett ostbröd som blev gott, trots allt! Jag glömde nämligen att jag bara hade tagit ett halvt paket jäst, så det blev lite för mkt salt och olivolja. Fast det märktes inte tyckte jag. Och jag använde rågsikt och grahamsmjöl istället för lantvetemjöl. Lite improvisation fick det bli. Gjorde en cheesecake också. Men jag tyckte inte om den. Cheesecake är verkligen inte min grej.




Valborg och första maj

Nej, det är en jättegräsklippare. I swear.

Så, det var valborgsmässoafton igår. Enligt Wikipedia är det en högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Tjeckien, Tyskland och Sverige och ska grunda sig på de hedniska kulturer som fanns. Bålet som tänds ska symbolisera vårens ankomst: bort med det gamla och in med det nya. Enligt ne.se så firades valborg redan på 1300-talet och var då tillsammans med första maj, festdagar. Under kvällen drog ungdomarna från hus till hus för att uppvakta med sång och dans hos borgarna och i gengäld erhålla bidrag till festen. I de gammaldanska landskapen drog drängar och pigor på liknande sätt från gård till gård för att uppvakta hos bönderna. Drängarna tände eldar för att kalla till samling, sedan överheten hade förbjudit dem att använda kyrkklockorna till detta ändamål. På en del håll i Mellansverige brukade barnen springa omkring på valborgsmässoafton och väsnas med koskällor, vilket skulle skrämma bort rovdjur inför betessäsongen. För ungdomar nu idag så är ju valborg mer en ursäkt för att festa än att välkomna våren. Själv var jag på Cardinal igår och hade jättekul! Fast jag blir ju trött så fort numera.

Första maj är arbetarrörelsens demonstrationsdag. Den är helgdag i Sverige och i många andra länder. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, och andra som anser sig tala för arbetarklassen, ordnar demonstrationståg på första maj, och alla ledande politiker i dessa partier är ute i landet och håller tal. Första maj och nationaldagen (6 juni) är de enda helgdagar i Sverige som inte har kyrklig anknytning. 

Idag har jag övat lite agility med Minus och Sune! Ska öva mer imorgon, de är ju så duktiga ju! Nu ska jag och annie se ngn film tror jag.


RSS 2.0