Gräsklipparen

Jag hade glömt hur mycket jag avskyr gräsklipparen som kommer och väcker en runt 7. Ni vet den stora som klipper gräset längs med vallen. Och Annie är inte särskilt förtjust i råkorna som byggt sitt bo i ett träd utanför hennes fönster. När de väcker henne klockan 5 är hon inte glad!


 

Dessa gillar vi inte!

Inlinesträning med Sune

Ikväll har jag, Annie och mamma kört lite inlinesträning med Sune för han är ju så rädd för dem. Normalt sett. För mig, Annie och våra inlines var han inte ett dugg rädd. För det var  ju vi och vi vill ju inte döda honom. Inte sant? Annie har varit en duktig tös idag. Cyklat till skolan, gått runda med Felicia och åkt inlines. Själv har jag försökt rensa gräsmattan på mossa men gav upp ganska snabbt. Det var inte alls kul.









Nu

Ska strax gå ner och kolla på Hells Kitchen hade jag tänkt. Och sen är det nog dags för mig att sova. Tyckte att dagens avsnitt av Desperate Housewifes var ovanligt bra. Gillade att Gaby äntligen stod upp för sina värderingar och att affären kom fram. Och att Edie kommit en liten bit på vägen.

Odla vingar

jag vill verkligen inte vara här
snälla, låt oss odla vingar
så kan vi flyga bort till den förtrollade skogen
där dansar älvorna för evigt i gläntan
och sjunger sånger i lyckorus

för evigt är en lång tid men för alltid är inte längre
jag vill för alltid sväva bort till månen
jag vill för evigt leva med de vilda fåglarna
jag vill aldrig hållas fast
inte fången i en bur av hårt kallt stål
liksom väggarna som omger mig nu
jag vill fly

så snälla, låt oss odla vingar så att vi kan sväva bort
mina ska vara rosa

2004-11-08, om skolan.

State of Play

State of Play - biopremiär 2009-05-01
Mordet på en lovande kongressmans älskarinna leder den undersökande journalisten McCaffrey in i en härva av mörkläggningar och politiskt maktspel på hög nivå där enorma summor pengar och politisk heder står på spel.

Var på förhandsvisningen nu ikväll. Tyckte bra om den. Oförutsägbar, vilket jag tycker om. Något seg emellanåt dock.

SF Bio: State of play


Helgen

I lördags träffade jag Strutsen, Julia, Anna och Calle på City Gross där vi inhandlade ingredienser till en pastasallad som vi sedan tillagade hemma hos mig. Sen åkte vi hem till Camilla och åt! "Berra" hade gjort bröd och Camilla gjorde desserten och så pratade vi och sjöng lite grann. 

I söndags åkte jag, mamma och pappa till Center Syd och tittade på kläder. Både mamma och pappa köpte varsin jacka och mamma köpte dessutom koftor till både henne och mig. Lagade fläskfilé med banan och curry till kvällsmat som ju är min favoriträtt. Såg One Tree Hill och Bones och Two Weeks Notice innan jag gick och lade mig.

Ostbullar

Hittade ett jättebra recept på frukostfrallor i Tinas brödbok.


Martitas frukostfrallor (ca 10 st)
25 gram jäst
1 tsk salt
5 dl kallt vatten
ca 1 liter mjöl


Rör ihop jäst, salt och vatten. Blanda i mjölet - degen ska vara kladdig. Låt stå i kyl över natten. Sen är det bara att klicka ut och garnera (i det här fallet med västerbottenost) på morgonen och grädda i 200 grader i ca 20 minuter.



Iliaden

Nu har jag läst ut Iliaden av Homeros. Hade tänkt läsa en sång om dagen men det har faktiskt blivit mer än så. Men gud så förrvirrande den är! Det är ju inte en chans att man kan ha koll på alla personer i den. Åtminstonde inte första gången man läser den. Jag har läst alla kommentarer till sångerna innan jag har läst sången för att överhuvudtaget ha en chans att hänga med i den. Jag menar hur ska man annars veta att  Olympiern, Kronion, aigisbäraren, Kroniden, Kronos son, den gud som fröjdas åt blixten alla syftar på densamma, nämligen Zeus? Och att Afrodite även är Kypris, Paris är Alexandros, Apollon är Fobios, Ares är Enyalios, achaier och danaer är grekerna, troerna är trojaner och att med atriderna eller Atrevs son syftar man på Agamemnon eller Menelaos. Och de dödar ju varandra till höger och vänster hela tiden, det är jättesvårt att hålla reda på vem som tar livet av vem och hur! Men det är ju en bra historia trots allt. En massa intriger och ett blodigt krig är ju bra ingredienser. Ska börja på David Copperfield av Charles Dickens eller Odysseus av James Joyce härnäst.



Nu har jag deklarerat!

Sådär, då var det gjort. Är så himla enkelt nuförtiden. Bara logga in och knappa in sina koder! Klart! Nu ska jag gå och duscha och sen ska jag kolla om jag behöver köra och handla idag eller om jag ska vänta till imorgon. Jag har plockat ut torsk ur frysen till resten av familjen och själv ska jag äta en sallad hade jag tänkt!


Helgen

Det blev en mycket mysig fika på Mezo igår kväll med Camilla och Anna. Massa prat och fnitter... Skoj! Måste fundera ut vad jag vill göra för att fira min födelsedag. Och hitta en dag som passar alla. Jag har inte riktigt insett att det är så snart jag fyller år. Vad har jag mer gjort i helgen? Inget särskilt. Promenerat med Sune, nålat upp mina gardiner, lagat mat, bakat. Och just det ja! Var på Plantagen med pappa igår och handlade blåbärsbuske och jordgubbsplantor. Får se om det blir några smaskiga jordgubbar i sommar!


Väntar

Sitter och väntar på att mamma och pappa ska komma hem från Maxi. Och det gör hundarna med banne mig. Att de aldrig kan hålla truten när mamma och pappa är borta! Varför duger inte jag och Annie till dem? Jag förstår det inte. Jag är hungrig och det hjälper ju knappast att Annie tittar på Jamie Oliver!

Har varit en sväng i stan. Cyklat! Fy fan vad Rusthållsbacken är dryg. HD utsedde den till Helsingborgs sämsta backe i ett test. Just för att den är så dryg, inte för att den är så brant. Den är bara lååååååååång. 1,6 km enligt HD. Så segt!

Min nya sänggavel!

Vad tycker ni om min nya fina sänggavel?
Jag har byggt den själv (med pappas hjälp på slutet)! Kostnad ca: 50 kr





Fynd

Det blev några fynd hemma hos Dessi och Jonas i förrgår! Jag tycker betongljusstakarna är jättefina och jag är också jätteförtjust i fruktskålen och Elvisklockan! Så tack för dem!






Långa eller korta?

Har nu varit på IKEA och köpt en 180-bäddmadrass. Den ligger just nu på sängen och luftas lite grann med fönstret på vid gavel. Köpte tyg till gardiner också och hängde upp på prov. De ska ju sys förstås. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Kanske blir det bättre med korta gardinlängder, just på grund av fönsterbrädan. Jag vet inte riktigt., egentligen vill jag ju ha långa. Vad tycker du? Långa eller korta?

 



Handlat

Har precis varit och handlat på Maxi med pappa och Tina. Hade svårt att hitta på vad vi ska äta idag så när Annie föreslog Big One var jag inte sen att haka på. Inte särskilt nyttigt direkt men o så gott. Funderar lite på vad vi ska ha i veckan utifrån de ingredienser jag köpte. Vad sägs om wokade nudlar med kyckling, helstekt rostbiff, marinerad grillad ytterfilé. Samt tillbehör. Nu har jag i alla fall saker hemma. Gick precis igenom brödlådan i frysen, den är ganska full. Där var mycket baguetter, framför allt vitlök! En hel del som är bra att ha hemma för en oplanerad middag, korvbröd, hamburgerbröd, pitabröd, tacobröd, you name it. Och så var där mkt Skördeglädje, det borde vi äta lite mer av.

Ser fram emot en trevlig TV-kväll. Äntligen Hemma klockan 20 på kanal 4 (ja, det är kanske lite nördigt men jag gillar det Dock inte Lulu Carter, hon retar jag mig på) och dubbelansnitt av Desperate Housewifes klockan 21-23.

desperateHousewifes-1.jpg Desperate Housewifes image by SirRolex 

Konstigt

Okej, så nu bor jag på södra sidan. Känns jättekonstigt att behöva ta till höger när man ska till sitt rum. Och sängen står ju rakt under snetaket, känns skumt att behöva ligga på det hållet. Men min utsikt från sängen var inte så farlig. En trädtopp och himmel! Ska ta lite foton imorgon och lägga upp. Finns lite grejer jag vill ha till rummet inom den närmsta framtiden. Ett sådant där kappalakan från jysk. Fast svart. Och gardiner. Antingen i samma som mina lådor, alltså Patricia. Eller Majken. Eller Cecilia. Vad tycker du? Jag är lite sugen på Majken...



Kappalakan

PATRICIA Metervara
Patricia
MAJKEN Metervara
Majken
CECILIA Metervara
Cecilia

Dags att flytta nu

Har nu äntligen skruvat upp persiennerna så nu är det klart att flytta in. Fortfarande några smådetaljer kvar att fixa förstås men det fixar vi. Började flytta över alla mina saker i bokhyllorna igår. Det blev en hel del rundor. Sen gav jag upp för det var sent.





Är inte överdrivet förtjust i min nya utsikt


Frukostbullar

Visst blev de fina?
Goda också. När jag vaknade imorse bestämde jag mig för att baka bullar till frukost/lunch. Har fått låna en bok om bröd av Tina och i den finns det jättemånga recept jag vill prova. Gjorde ett recept på franskbrödsbullar och garnerade några med vallmofrön, några med sesamfrön och några med ost.




Påskafton

Igår samlades vi hemma hos mormor och morfar för att fira påsken. Det var skoj. Vann 60 kronor på lotter! Gjorde tårta, den var inte särskilt god, tyckte inte om krämen. Den smakade för mycket smör. Men visst blev mina kycklingar fina?



Badrummet!

Idag har vi tagit tag i badrummet. Jag har slipat ner allt spackel runt fönstret och gjort det snyggt och fint. Målat taket i duschen också samt elementet. Skruvat ner spegelsskåpet och målat den. Bytt ut den blåa toasisten mot en vit. Städat hela badrummet från topp till tå. Bytt badrumsmatta och handdukar och satt upp det nya fina duschdraperiet.

 




Fram och tillbaka

Tina och jag körde en hel del igår. Först köpte vi gas till gasolgrillen och sen körde vi till tippen och slängde grejer. Sen blev det Framtid och sen Rusta där hon köpte tapet. På IKEA blev det en lampa, på Clas Olsson en stegräknare, på Panduro och K-Rauta tittade vi bara. På Maxi köpte vi mat till kvällen. Grillad flintastek och kyckling, grönsallad, fetaost och oliver, kokt färskpotatis blandat med soltorkade tomater och persilja (dill och smör för Annies del och jag hade pommes). Sen så körde vi till IKEA igen och köpte två stycken brunsvarta Expedit bokhyllor, väldigt snygga som vi senare skruvade ihop hemma hos henne. Det blev fint! Och jag tycker faktiskt mkt om den lampan.

EXPEDIT HyllaREGOLIT Taklampskärm

Gå och slipa nu! säger Annie till mig. Jag ska.

Nästan klart

Listerna blev väldigt fina i rummet, eller hur? Och Dunderö passar bra in. Persienner, lister runt fönstrena och fönsterbräder kvar.
 



Sirapslimpa

Det blev faktiskt lite tid i köket istället. Bakade en sirapslimpa som inte blev så bra. Alldeles för mörk, på gränsen till att bli bränd. Och ändå var den inte ens inne i en halvtimme och enligt recept ska den vara inne i 40-45 minuter. Men annars var den god. Gjorde chokladglass också. Och middag. Nån slags knyten av smördeg med kassler, ost och lök i. Blev faktiskt mycket goda.





Jag vill baka

Vad ska jag göra idag? Ja, jag vet att det finns några saker jag borde ta tag i och jag har faktiskt försökt ringa barnmorskan. Men de har ju bara telefontid kl 8-12 om dagarna. Ska ringa tidigt imorgon, det lovar jag, Annie! Borde ringa till Audio Video också och skälla lite grann. Vi lämnade in vår digitalbox på reperation den 17/2 och det händer ju ingenting! Har varit och frågat efter den 3 gånger och tydligen så har de skickat iväg den till tillverkaren och där har de blivit av med den. Så Audio Video skyller på leverantören och gör visst ingenting. Men jag tycker att det är Audio Videos ansvar att få tillbaka den. Börjar tröttna lite på deras undanflykter nu. Kanske det går bättre om man är lite otrevlig mot dem. Vi får se om jag ringer, vet inte var mamma och pappa har gjort av kvittot. Sen så borde jag skruva upp persiennerna så att jag kan flytta in. Det är ju faktiskt så pass klart att det går att bo där. Och för det fjärde borde jag ta tag i badrummet också. Tog upp slipmaskinen igår, spackel står där nere och färgen är här uppe. Tror nog att jag ska börja på det idag. Fast det enda jag vill är att baka. Den här tårtan vill jag göra tills på lördag, Oscar den II-tårta från recept.nu. Tycker den ser så god ut. Och den verkar så enkel att göra. Bara mandel, socker och äggvita i bottnen (maräng med andra ord) och bara äggulor, socker, vispgrädde och smör i krämen. Och sen dekoration förstås, vilket ju inte lär bli så fint när jag gör det. Man är ju inte särskilt konstnärlig av sig.

Monika Ahlbergs Oscar II-tårta

Helt slut

Jag är faktiskt riktigt riktigt trött just nu. Pappa bad mig se till så att vi kunde ta ut den bruna bokhyllan och sätta in garderober istället i förrådet men jag kunde ju inte sluta där. Var tvungen att försöka få lite mer ordning där ute så jag plockade ut det mesta. Orkade inte gå igenom allting dock, det var alldeles för mycket. Det får bli en annan dag. Funderar på att gå och lägga mig nu. Det är ju inget Desperate Housewifes idag. Och inget Greys Anatomy imorgon. Och det var inget One Tree Hill i söndags. Allt, tack vare Elitserien. Så lycklig jag blir.

Idag

Idag har jag minsann varit flitig! Cyklade till stan runt lunch, lånade några böcker på bibblan och köpte en duschdraperiLagerhaus. Har nu saker till förändrig av badrum. Ska fixa vid fönstret också, jag stör mig på det. Kom hem, gjorde kladdkaka, och gjorde i ordning uterummet för sommaren med Annie. Det tog ett tag, renade ogräs bland plattorna innan vi ställde ut hammoken. Sen dammsugade vi hela uterummet. Usch, vad många spindlar! Så rädd Annie var, haha. Det blev lite pill i trädgården också innan jag gick in och fixade maten (grillad flintastek och ytterfilé med potatissallad och grönsallad.)




Minus Målare

Jag vet inte riktigt vad Minus hade för avsikt när han satte vit färg på sitt högra öra, ögonbryn och ögonfrans. Vill han duscha eller?




Film

Just nu sitter jag och tittar på Van Veeteren. Tycker inte den är särskilt bra hitintills. Kan bero på att jag aldrig sett ngn Van Veeteren tidigare, känner ju inte karaktärerna. Och det är ju ganska bra att göra när det gäller deckare.

Tidigare såg jag och pappa Elisabeth-the golden age. Den var bra! Jag gillar historiska filmer, man lär sig mycket om det. Det ärdärför jag gillar Troja.

Cykeldags!

Jag cyklade hem till Strutsen i fredags! Tyckte det var så underbart väder och jag har ju bestämt mig för att cykla mer. När jag kom till Västra Ramlösa skola var jag helt slut! Det är så mycket uppförsbackar! Det var mycket skönare att cykla hem. Fast den värsta backen finns faktiskt på hemvägen. Det är den lilla mellan broarna som går under motorvägen och rusthållsgatan. Jag hatar den! Då har man kämpat sig upp för Ramlösabacken och Kummelgatan och sen kommer den lilla skitbacken. När man redan är helt slut och så nära hem. Fy för den backen! Enligt Eniro är det det 6,1 km hem till Strutsen. Fast då kör man ju motorvägen. Det är 6,7 km till Olympiaskolan enligt Eniro. Men inte enligt dem som betalar ut ersättning för busskort. Då var den 5,8 km. Gränser går vid 6 km. Alltså fick jag inget busskort. Alltså cyklade jag väldigt mycket. Förutom på vintern, då blev det ju buss eller bil.

Vi såg en riktigt bra skräck/thriller i fredags. Eden Lake hette den. Älskade slutet, det var helt i min smak! Jag gillar inte riktigt lyckliga slut. Jag fick mitt första påskägg i fredags också! Av Camilla! Tack!


Nu är det verkligen vår!

Det har varit jättevackert väder i ett par dagar nu. Solen skiner och himlen är blå, vad det är skönt att leva då! Inget grönt på träden än men i rabatten ser det bättre ut. Får dock lite ångerst över att flytta till andra sidan och inte kunna se träden längre! Vill inte riktigt.










Kladdkaka med vaniljglass och maränger

Kladdkaka med hemgjord vaniljglass och hembakta maränger! Gott


Lister

Igår körde jag till K-rauta för att byta ut den felaktiga listen. Det gick bara bra så igår sågade vi till alla lister. Ska bara såga till foderna nu och spika fast allt sedan är det nästan klart. Flytta in i helgen kanske?

Körde med Annie till Skopunkten också där hon köpte nya skor. Jag vill också ha! Framför allt de översta, tycker de är jättesnygga.

 




RSS 2.0