Mormors bröd

Idag har jag bakat ett bröd som min mormor brukar baka. Hade inte så mycket för mig och jag har tänkt baka bröd länge. Det var väldigt enkelt och blev jättegott! Halverade dock receptet för jag trodde inte vi skulle äta så mycket! Vi har ju redan ganska mycket bröd hemma. Men det hann knappt svalna innan Annie och Tina slukade det med hull och hår till mellanmål. Och resten gick som tillbehör till middagen (marinerad grillad kalkon med grillad majs, lök och zucchini samt grönsallad och klyftpotatis). Gjorde brownies också. Fast de blev inget vidare. När jag sneglade in i ungen när det var 2 minuter kvar såg jag till min fasa att de började se brända ut! Men jag skar bort kanterna, tvingade Annie och Tina att provsmaka och dolde skadan med glasyr och strössel. De blev lite torra, annars så var de goda. Smakar mer som kärleksmums än brownies dock. Ska tvinga tjejerna att äta upp det ikväll. Samt vaniljglassen för jag vill göra ny! Det är härligt med kompisar!!!

Ingredienser 2 bröd
50 gram jäst
7 dl vatten
1 msk socker
25 gram smör
2 tsk salt
9,5 vetemjöl
9,5 rågsikt

Blanda jäst och 37-gradigt vatten. Blanda i salt, socker och smör med träsked. Blanda i mjöl och rågsikt. Jäs 20-30 minuter. Ca 15 minuter i ugn 225 grader. (Åtminstonde tror jag att det var så man skulle göra. Det stod ingen instruktion, bara ingredienser. Så jag gjorde vad man brukar göra med degar! Och så var jag lite nyttigare och använde specialvetemjöl med fullkorn istället för vetemjöl. Duktigt va?)


På jäsning



Precis från ugnen


Klar att ätas!

Kommentarer
Postat av: Tina

MUMMMMMMMS

2009-03-21 @ 21:35:18
URL: http://reasoning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0